مرغ مجلسی شف طیبه: خلاصه تجربیات نی نی سایتیها (23 نکته الزامی)
مرغ مجلسی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در سفرههای ایرانی است. دستور پختهای مختلفی برای این غذا وجود دارد، اما مرغ مجلسی شف طیبه به دلیل طعم و عطر بینظیرش، جایگاه ویژهای در بین کدبانوها پیدا کرده است. در این پست، با جمعآوری تجربیات کاربران نی نی سایت، 23 نکته کلیدی برای تهیه یک مرغ مجلسی بینقص به سبک شف طیبه را با شما به اشتراک میگذاریم.
این نکات حاصل تبادل نظر و تجربه کاربران در تاپیکهای مختلف نی نی سایت است و میتواند به شما در داشتن یک مرغ مجلسی خوشمزه و مجلسی کمک کند.
- ✅انتخاب مرغ مناسب: از مرغ با کیفیت و تازه استفاده کنید. مرغهای خیلی بزرگ ممکن است دیرپز شوند.
- ✅تمیز کردن مرغ: مرغ را به خوبی تمیز کنید و پرهای اضافی را جدا کنید.
- ✅مزهدار کردن مرغ: از شب قبل مرغ را با پیاز، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران مزهدار کنید.
- ✅تفت دادن مرغ: مرغ را در روغن داغ به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
- ✅پیاز داغ فراوان: پیاز داغ فراوان یکی از رازهای خوشمزگی مرغ مجلسی شف طیبه است.
- ✅بهرهگیری از رب گوجه فرنگی مرغوب: از رب گوجه فرنگی با کیفیت و خوشرنگ استفاده کنید.
- ✅اضافه کردن رب انار: اضافه کردن کمی رب انار به مرغ مجلسی طعم ملس و بینظیری میدهد.
- ✅بهرهگیری از آب نارنج: در صورت تمایل، میتوانید از کمی آب نارنج برای طعمدار کردن مرغ استفاده کنید.
- ✅زعفران دم کرده فراوان: زعفران دم کرده فراوان عطر و طعم فوقالعادهای به مرغ مجلسی میبخشد.
- ✅ادویههای مخصوص: از ادویههایی مانند دارچین، هل و جوز هندی به مقدار کم برای طعمدار کردن مرغ استفاده کنید.
- ✅حرارت ملایم: مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا به خوبی مغزپخت شود.
- ✅زمان پخت کافی: اجازه دهید مرغ به اندازه کافی بپزد تا کاملا نرم و لطیف شود.
- ✅اضافه کردن آلو و هویج: میتوانید در اواخر پخت به مرغ آلو و هویج اضافه کنید.
- ✅بهرهگیری از زرشک و خلال پسته: در صورت تمایل، میتوانید مرغ را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.
- ✅غلیظ شدن سس: سس مرغ مجلسی باید غلیظ و خوشرنگ باشد.
- ✅بهرهگیری از کره: اضافه کردن کمی کره به سس مرغ مجلسی طعم آن را لذیذتر میکند.
- ✅عدم بهرهگیری از آب زیاد: از اضافه کردن آب زیاد به مرغ خودداری کنید. سس مرغ باید غلیظ باشد.
- ✅بهرهگیری از گلاب: برای عطر و طعم بهتر میتوانید کمی گلاب به مرغ اضافه کنید.
- ✅بهرهگیری از فلفل دلمه ای: برای خوش طعم شدن و از بین بردن بوی زهم مرغ میتوانید از فلفل دلمه ای استفاده کنید.
- ✅آب پز کردن مرغ (اختیاری): برخی معتقدند آب پز کردن مرغ قبل از تفت دادن باعث لطیف تر شدن آن می شود.
- ✅جدا کردن پوست مرغ (اختیاری): جدا کردن پوست مرغ قبل از پخت باعث کم شدن چربی غذا می شود.
- ✅بهرهگیری از آب مرغ: برای طعم بهتر میتوانید از آب مرغ به جای آب معمولی استفاده کنید.
- ✅چک کردن نمک و ادویه: قبل از سرو کردن، حتما نمک و ادویه مرغ را چک کنید و در صورت نیاز اضافه کنید.

با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در قسمت نظرات، به دیگران نیز در تهیه این غذای لذیذ کمک کنید.
نوش جان!
مرغ مجلسی شف طیبه: خلاصه تجربیات نی نی سایت (23 مورد)
1. راز اصلی خوشمزگی، مرینیت (marinate) حسابی!
اکثر کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که رمز و راز اصلی مرغ مجلسی شف طیبه، مرینیت کردن اون به مدت طولانی (حداقل 2-3 ساعت، بهتره شب تا صبح) است. در مرینیت از آبلیمو، زعفران، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، ادویه های مخصوص مرغ (زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و. . . ) و کمی روغن زیتون استفاده کنید. بعضی ها هم اضافه کردن ماست چکیده به مرینیت رو پیشنهاد میدادند که باعث نرم تر شدن بافت مرغ میشه. دقت کنید که مقدار آبلیمو نباید خیلی زیاد باشه که مرغ سفت بشه. برای اینکه مرینیت بهتر به خورد مرغ بره، با چاقو چند تا برش روی سطح مرغ ایجاد کنید. اگه وقت کافی ندارید، حداقل یک ساعت مرغ رو مرینیت کنید. یادتون باشه ظرف مرغ رو در یخچال نگهداری کنید.
2. تفت دادن مرغ قبل از پخت، اختیاری اما توصیه شده!
بسیاری از کاربران نی نی سایت تفت دادن مرغ قبل از پخت رو توصیه می کنند. این کار باعث میشه مرغ خوش رنگ تر بشه و آب کمتری پس بده. مرغ رو با کمی روغن در تابه تفت بدید تا هر دو طرفش طلایی بشه. مراقب باشید مرغ رو زیاد تفت ندید که خشک بشه. اگه مرغتون خیلی بزرگه، قبل از تفت دادن اون رو به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. بعضی ها هم اضافه کردن کمی کره به روغن رو برای تفت دادن پیشنهاد میدن. بعد از تفت دادن، مرغ رو از تابه خارج کنید و بقیه مراحل رو انجام بدید. اگه نمیخواهید مرغ رو تفت بدید، میتونید مستقیماً به سراغ پخت اون برید.
3. بهرهگیری از رب گوجه فرنگی با کیفیت، رنگ و طعم رو متحول میکنه!
کیفیت رب گوجه فرنگی تاثیر زیادی روی رنگ و طعم مرغ مجلسی داره. از رب گوجه فرنگی مرغوب و خوش رنگ استفاده کنید. رب گوجه فرنگی رو قبل از اضافه کردن به مرغ، کمی تفت بدید تا خامی اون گرفته بشه. بعضی ها اضافه کردن کمی رب انار به رب گوجه فرنگی رو هم پیشنهاد میدن که طعم ملس و خوبی به مرغ میده. مقدار رب گوجه فرنگی رو با توجه به رنگ دلخواهتون تنظیم کنید. رب گوجه فرنگی رو با کمی روغن تفت بدید تا رنگش باز بشه. مراقب باشید رب گوجه فرنگی نسوزه. میتونید از گوجه فرنگی رنده شده هم به جای رب استفاده کنید.
4. اضافه کردن پیاز داغ فراوون، عطر و طعم بی نظیری به مرغ میده!
پیاز داغ فراوون یکی از مهمترین عوامل خوشمزه شدن مرغ مجلسیه. پیاز رو نگینی خرد کنید و با روغن فراوون سرخ کنید تا طلایی و کاراملی بشه. از پیازهای شیرین و آبدار استفاده کنید. برای اینکه پیازها یکدست سرخ بشن، اونها رو مرتب هم بزنید. مراقب باشید پیازها نسوزن. میتونید از کمی زردچوبه هم برای سرخ کردن پیازها استفاده کنید. بعد از سرخ شدن پیازها، اونها رو از روغن جدا کنید و کنار بذارید. روغن پیاز داغ رو هم میتونید برای تفت دادن مرغ استفاده کنید.
5. بهرهگیری از ادویه های مناسب، طعم مرغ رو خاص میکنه!
بهرهگیری از ادویه های مناسب یکی از مهمترین نکات برای داشتن مرغ مجلسی خوشمزه است. علاوه بر ادویه های اصلی (زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا)، میتونید از ادویه های دیگه ای هم استفاده کنید. پودر سیر، پودر پیاز، دارچین، زنجبیل، هل و میخک از جمله ادویه هایی هستن که میتونید به مرغ مجلسی اضافه کنید. مقدار ادویه ها رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. بهتره ادویه ها رو قبل از اضافه کردن به مرغ، کمی تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه. از ادویه های تازه و با کیفیت استفاده کنید. مراقب باشید ادویه ها نسوزن. میتونید از مخلوط ادویه های مخصوص مرغ هم استفاده کنید.
6. زعفران دم کرده، رنگ و عطر رویایی به مرغ میده!
زعفران دم کرده یکی از اصلی ترین مواد برای داشتن مرغ مجلسی خوش رنگ و خوش عطر است. از زعفران اصل و مرغوب استفاده کنید. زعفران رو با کمی آب جوش دم کنید. برای اینکه زعفران رنگ بهتری بده، میتونید قبل از اضافه کردن آب جوش، کمی شکر بهش اضافه کنید. زعفران دم کرده رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. مقدار زعفران رو با توجه به رنگ دلخواهتون تنظیم کنید. مراقب باشید زعفران زیاد حرارت نبینه که عطر و رنگش از بین بره. میتونید از پودر زعفران هم استفاده کنید، اما زعفران دم کرده طعم بهتری داره.
7. اضافه کردن آب به اندازه کافی، از خشک شدن مرغ جلوگیری میکنه!
مقدار آب اضافه شده به مرغ باید به اندازه ای باشه که مرغ خشک نشه و در عین حال سس غلیظ و خوشمزه ای داشته باشیم. بهتره از آب جوش برای پخت مرغ استفاده کنید. مقدار آب رو با توجه به اندازه مرغ و نوع ظرفتون تنظیم کنید. در طول پخت، اگه آب مرغ کم شد، میتونید کمی آب جوش اضافه کنید. اگه میخواهید سس غلیظ تری داشته باشید، در اواخر پخت در ظرف رو بردارید تا آب اضافی تبخیر بشه. مراقب باشید مرغ نسوزه. میتونید از آب مرغ هم به جای آب استفاده کنید.
8. حرارت مناسب، کلید پخت یکنواخت مرغ است!
حرارت مناسب یکی از مهمترین عوامل برای پخت یکنواخت مرغ است. حرارت باید ملایم باشه تا مرغ مغز پخت بشه و نسوزه. اگه از قابلمه استفاده میکنید، حرارت زیر قابلمه رو کم کنید. اگه از فر استفاده میکنید، دمای فر رو روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. در طول پخت، چند بار مرغ رو زیر و رو کنید تا یکنواخت پخته بشه. مراقب باشید مرغ نسوزه. زمان پخت مرغ به اندازه مرغ و نوع ظرفتون بستگی داره. برای اطمینان از پخت کامل مرغ، با چاقو یک برش روی ران مرغ ایجاد کنید. اگه آب مرغ شفاف بود، مرغ پخته شده.
9. بهرهگیری از آلو بخارا یا قیسی، طعم ملس و بی نظیری به مرغ میده!
اضافه کردن آلو بخارا یا قیسی به مرغ مجلسی، طعم ملس و دلپذیری به اون میده. آلو بخارا یا قیسی رو نیم ساعت قبل از پایان پخت به مرغ اضافه کنید. از آلو بخارا یا قیسی بدون هسته استفاده کنید. قبل از اضافه کردن آلو بخارا یا قیسی، اونها رو کمی خیس کنید تا نرم بشن. مقدار آلو بخارا یا قیسی رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. میتونید از ترکیب آلو بخارا و قیسی هم استفاده کنید. مراقب باشید آلو بخارا یا قیسی نسوزن. اگه میخواهید طعم ملس تری داشته باشید، میتونید کمی رب انار هم به مرغ اضافه کنید.
10. اضافه کردن زرشک، زیبایی و طعم متفاوتی به مرغ میده!
زرشک علاوه بر طعم ترش و خوشمزه، باعث زیبایی ظاهری مرغ مجلسی هم میشه. زرشک رو قبل از اضافه کردن به مرغ، کمی تفت بدید تا نرم بشه و رنگش باز بشه. از زرشک تازه و مرغوب استفاده کنید. زرشک رو با کمی شکر تفت بدید تا طعم ترش اون متعادل بشه. مراقب باشید زرشک نسوزه. زرشک رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. میتونید از زرشک پلویی هم برای تزیین مرغ استفاده کنید. مقدار زرشک رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید.
11. بهرهگیری از آب نارنج یا آب غوره، طعم ترش و دلچسبی به مرغ میده!
اگه به طعم ترش علاقه دارید، میتونید از آب نارنج یا آب غوره برای طعم دار کردن مرغ مجلسی استفاده کنید. آب نارنج یا آب غوره رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. از آب نارنج یا آب غوره تازه استفاده کنید. مقدار آب نارنج یا آب غوره رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. مراقب باشید مرغ خیلی ترش نشه. میتونید از آبلیمو هم به جای آب نارنج یا آب غوره استفاده کنید. اگه از آبلیمو استفاده میکنید، مقدار اون رو کمتر از آب نارنج یا آب غوره استفاده کنید. میتونید از مخلوط آب نارنج و آبلیمو هم استفاده کنید.
12. بهرهگیری از هویج و فلفل دلمه ای، عطر و طعم خوبی به مرغ میده!
اضافه کردن هویج و فلفل دلمه ای به مرغ مجلسی، علاوه بر عطر و طعم خوب، باعث میشه مرغ ظاهر زیباتری هم داشته باشه. هویج و فلفل دلمه ای رو به قطعات کوچکتر خرد کنید و در اواسط پخت به مرغ اضافه کنید. از هویج و فلفل دلمه ای تازه و مرغوب استفاده کنید. میتونید از رنگ های مختلف فلفل دلمه ای استفاده کنید. مقدار هویج و فلفل دلمه ای رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. میتونید هویج رو کمی تفت بدید قبل از اضافه کردن به مرغ. مراقب باشید هویج و فلفل دلمه ای نسوزن. میتونید از قارچ هم به جای هویج و فلفل دلمه ای استفاده کنید.
13. بهرهگیری از سیب زمینی، هم غذا رو کامل میکنه هم طعم خوبی به سس میده!
اضافه کردن سیب زمینی به مرغ مجلسی، هم غذا رو کامل میکنه و هم باعث میشه سس مرغ غلیظ تر و خوشمزه تر بشه. سیب زمینی رو به قطعات بزرگتر خرد کنید و در اواسط پخت به مرغ اضافه کنید. از سیب زمینی با کیفیت استفاده کنید. میتونید سیب زمینی رو کمی تفت بدید قبل از اضافه کردن به مرغ. مراقب باشید سیب زمینی نسوزه. مقدار سیب زمینی رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. اگه میخواهید سیب زمینی ها ترد باشن، اونها رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. میتونید از سیب زمینی سرخ کرده هم به جای سیب زمینی آب پز استفاده کنید.
14. بهرهگیری از کره، طعم و عطر فوق العاده ای به مرغ میده!
اضافه کردن کره به مرغ مجلسی، طعم و عطر فوق العاده ای به اون میده. کمی کره رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید تا ذوب بشه و به خورد مرغ بره. از کره با کیفیت استفاده کنید. میتونید کره رو با کمی روغن زیتون مخلوط کنید. مراقب باشید کره نسوزه. مقدار کره رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. اگه رژیم دارید، میتونید کره رو حذف کنید. میتونید از روغن حیوانی هم به جای کره استفاده کنید.
15. اضافه کردن شکر، طعم ملس و دلپذیری به مرغ میده!
اضافه کردن کمی شکر به مرغ مجلسی، طعم ملس و دلپذیری به اون میده. شکر رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مقدار شکر رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. مراقب باشید مرغ خیلی شیرین نشه. میتونید از عسل یا شیره انگور هم به جای شکر استفاده کنید. اگه از آلو بخارا یا قیسی استفاده میکنید، مقدار شکر رو کمتر کنید. مراقب باشید شکر نسوزه. میتونید از نبات هم به جای شکر استفاده کنید.
16. در آخر پخت، اجازه بدید مرغ کمی سرخ بشه!
در اواخر پخت، وقتی مرغ کاملا پخته شد، در ظرف رو بردارید و حرارت رو کمی زیاد کنید تا مرغ کمی سرخ بشه و رنگ بگیره. این کار باعث میشه مرغ ظاهر زیباتری داشته باشه. مراقب باشید مرغ نسوزه. مرغ رو مرتب زیر و رو کنید تا یکنواخت سرخ بشه. میتونید کمی کره به مرغ اضافه کنید تا خوش رنگ تر بشه. این مرحله اختیاریه و اگه نمیخواهید مرغ سرخ بشه، میتونید این مرحله رو حذف کنید. اگه از فر استفاده میکنید، میتونید گریل رو روشن کنید تا مرغ سرخ بشه. میتونید از روغن هم برای سرخ کردن مرغ استفاده کنید.
17. برای سرو، مرغ رو با پلو زعفرانی تزیین کنید!
برای سرو مرغ مجلسی، اون رو با پلو زعفرانی تزیین کنید. میتونید از زرشک، خلال پسته و بادام هم برای تزیین پلو استفاده کنید. این کار باعث میشه غذا ظاهر زیباتری داشته باشه و اشتهای مهمان ها رو تحریک کنه. از پلو زعفرانی با کیفیت استفاده کنید. پلو رو با قالب تزیین کنید. میتونید از سبزیجات تازه هم برای تزیین غذا استفاده کنید. خلاق باشید و غذا رو به بهترین شکل ممکن تزیین کنید. میتونید مرغ رو با نان هم سرو کنید. میتونید از سالاد شیرازی یا ماست و خیار هم به عنوان دورچین استفاده کنید.
18. برای سس مرغ، از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید!
برای تهیه سس غلیظ و خوشمزه برای مرغ مجلسی، میتونید از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید. گوجه فرنگی ها رو رنده کنید و بعد از پخت، اونها رو به سس مرغ اضافه کنید. از گوجه فرنگی های رسیده و آبدار استفاده کنید. میتونید گوجه فرنگی ها رو قبل از رنده کردن، پوست بگیرید. مراقب باشید سس مرغ نسوزه. میتونید از رب گوجه فرنگی هم به جای پوره گوجه فرنگی استفاده کنید. اگه از رب گوجه فرنگی استفاده میکنید، مقدار اون رو کمتر از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید. میتونید از آب گوجه فرنگی هم به جای پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.
19. از آبلیمو تازه استفاده کنید!
برای داشتن طعم بهتر و دلچسب تر حتما از آبلیمو تازه استفاده کنید. آبلیموهای بازاری طعم و عطر لازم رو ندارن. آبلیمو رو در آخرین مراحل به مرغ اضافه کنید. قبل از بهرهگیری از آبلیمو اون رو تست کنید تا خیلی ترش نباشه. مقدار آبلیمو رو با توجه به سلیقه خودتون تنظیم کنید. میتوانید از آب نارنج یا آبغوره هم به جای آبلیمو استفاده کنید. در صورت بهرهگیری از آبلیموهای صنعتی، از مارک های معتبر استفاده کنید. آبلیمو زیاد باعث سفتی بافت مرغ میشه، پس در بهرهگیری از آن دقت کنید.
20. بهرهگیری از قابلمه مناسب، در کیفیت پخت تاثیر داره!
از قابلمه ای با جنس مناسب (مثلا استیل یا چدن) استفاده کنید که حرارت رو به طور یکنواخت پخش کنه و از سوختن مرغ جلوگیری کنه. قابلمه رو خیلی بزرگ یا خیلی کوچک انتخاب نکنید. درب قابلمه باید به خوبی بسته بشه تا بخار آب خارج نشه. اگر از قابلمه های تفلون استفاده می کنید، مراقب باشید که خراشیده نشوند. در صورت بهرهگیری از فر، از ظرف های مخصوص فر استفاده کنید. قبل از شروع پخت، از سالم بودن قابلمه اطمینان حاصل کنید. بهرهگیری از قابلمه نامناسب میتونه باعث سوختن یا نپختن مرغ بشه.
21. از ادویه کاری به مقدار کم استفاده کنید!
برخی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد داده اند که برای طعم دهی بیشتر میتوانید از ادویه کاری به مقدار کم استفاده کنید. ادویه کاری طعم و عطر خاصی به مرغ می بخشه. از ادویه کاری با کیفیت استفاده کنید. ادویه کاری رو قبل از اضافه کردن به مرغ، کمی تفت بدید. مقدار ادویه کاری رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. زیاد استفاده کردن از ادویه کاری طعم مرغ رو تلخ میکنه. اگر به طعم ادویه کاری علاقه ندارید، می تونید اون رو حذف کنید. ادویه کاری رو در اواسط پخت به مرغ اضافه کنید.
22. حتما از شعله پخش کن استفاده کنید!
برای جلوگیری از سوختن مرغ و پخت یکنواخت، حتما از شعله پخش کن استفاده کنید. شعله پخش کن حرارت رو به طور مساوی در زیر قابلمه پخش می کنه. شعله پخش کن رو به درستی زیر قابلمه قرار بدید. از شعله پخش کن های با کیفیت استفاده کنید. اگر از فر استفاده می کنید، نیازی به شعله پخش کن نیست. شعله پخش کن از چسبیدن مرغ به ته قابلمه جلوگیری میکنه. بدون بهرهگیری از شعله پخش کن، احتمال سوختن مرغ بیشتر میشه. قبل از بهرهگیری از شعله پخش کن، از سالم بودن اون اطمینان حاصل کنید.
23. در آخر پخت، کمی آبلیمو به سس اضافه کنید!
برای طعم دهی بیشتر و ایجاد طعم ملس، در آخر پخت کمی آبلیمو به سس اضافه کنید. این کار باعث میشه طعم سس مرغ دلچسب تر بشه. از آبلیموی تازه استفاده کنید. مقدار آبلیمو رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. مراقب باشید سس مرغ خیلی ترش نشه. بعد از اضافه کردن آبلیمو، چند دقیقه اجازه بدید سس بجوشه. اگه از رب انار استفاده میکنید، مقدار آبلیمو رو کمتر کنید. آبلیمو باعث براق شدن سس مرغ میشه.






